Wonen in Benidorm en omgeving

Een prachtige omgeving met fantastische stranden, authentieke plaatsen en heel veel groen. Een zeer aangenaam klimaat en het hele jaar door bruist het van gezelligheid. Dat is kenmerkend voor de badplaats Benidorm en de omliggende (kust)plaatsen. Dit in combinatie met prachtige zandstranden,  kristalhelder zeewater, de vele faciliteiten en goede infrastructuur maken van Benidorm een geliefde plaats om te verblijven.

In de zomer is Benidorm een  populaire vakantiebestemming, terwijl in de winter het niet alleen een populaire plek is voor overwinteraars, ook veel toeristen bezoeken de stad bezoeken in het weekend. Voornamelijk Nederlanders, Belgen en Britten brengen hun tijd hier door.

Benidorm ligt 50 kilometer van Alicante en 140 kilometer van Valencia. Kenmerkend is de skyline, ook wel het Manhatten van Spanje genoemd, bestaande uit hoge gebouwen met op de achtergrond de prachtige bergketen Sierra Helada. De stad wordt omringd door natuur en ligt op het zuiden. Hierdoor is er het gehele jaar een aangenaam microklimaat. De kuststrook, met fijne zandstranden en afgelegen baaien aan de Middellandse Zee, is vijf kilometer lang. 

Stranden in Benidorm

Benidorm beschikt over drie  prachtige zandstranden; Levante, Poniente en het kleinere strand Mal Pas.

Ten noorden van de haven ligt het Levante strand. Het strand is twee kilometer lang en heeft een drukke boulevard met terrasjes, restaurants en een bruisend nachtleven. Op het strand zijn een aantal zones waar ligstoelen gehuurd kunnen worden.  

Ten zuiden van het centrum ligt het brede Poniente strand, dit strand is drie kilometer lang. Langs het strand ligt de Paseo Marítimo, een kleurrijke wandelpromenade, ontworpen door Carlos Ferrater en Xavier Martí Gal. De promenade is in 2009 aangelegd en is sindsdien een prachtig architectonisch herkenningspunt geworden. De kromlijnige structuur van de promenade doet denken aan zeegolven, terwijl de trottoirs in verschillende kleuren zijn geverfd die vloeiend in elkaar overlopen. Ook hier zijn vele gezellige terrasjes en heerlijke restaurants aanwezig echter is het minder uitbundig dan de boulevard aan het Levante strand.

Op beide stranden staan groepen palmbomen die voor wat verkoelende schaduw zorgen.

Tussen deze twee bekende stranden, vlakbij het historische centrum en de haven, ligt Mal Pas. Dit strand ligt in een rustige baai en heeft fijn zand.

Aan het zuidelijkste uiteinde van Benidorm, waar de kustlijn rotsachtiger en moeilijker toegankelijk wordt, liggen de natuurlijke baaien Ti Ximo en La Almadrava. Vanwege rotsachtige bodem een ideale plek om te snorkelen of duiken.

Het oude centrum

Het Levante en Poniente strand worden gescheiden door een landtong waar het historische centrum van Benidorm is. Een netwerk van smalle straatjes met eigenzinnige hoekjes en pleintjes en de 18-eeuwse kerk van San Jaime met blauwe koepels vormden de oorspronkelijke stad. 

Op de plek waar het oude kasteel stond is het uitkijkpunt ‘Balcon de Mediterrano’ gerealiseerd vanwaar u een adembenemend uitzicht over de beide kanten van Benidorm en de Middellandse Zee heeft. 

In het oude centrum zijn sommige straten vrij steil. Naast leuke lokale winkels en restaurants zijn ook hotels hier gevestigd.

De leukste plek aan de Costa Blanca

Tot aan de jaren vijftig van de vorige eeuw was het een arm vissersplaatsje zonder haven en waar de boten op het strand lagen. De ontwikkeling als kustplaats gebeurde echter pas in de jaren vijftig van de vorige eeuw, toen het een geliefde zomerbestemming werd voor mensen die uit het binnenland van Spanje kwamen, vooral uit Madrid. Vandaag de dag staat het inmens populaire Benidorm bekend om haar vele hotels, prachtige stranden, gezellige boulevards en het bruisende uitgaansleven. Benidorm heeft 71.000 inwoners en wordt jaarlijks door meer dan 3 miljoen toeristen bezocht. Het gehele jaar door is Benidorm een levendige en aangename plek om te verblijven.

Bekijk ons woningaanbod

Compare listings

Vergelijken