De mooiste regio om te wonen

De regio Zuidoost Spanje is een zeer mooie plek om te wonen. Ze bestaat uit de regio’s Costa Blanca, Costa Cálida en Costa de Almería Noord. U vindt hier een culturele rijkdom en schitterende natuurparken. Langs de kust liggen talloze zandstranden, sfeervolle boulevards, ontelbare palmbomen en gezellige plaatsjes. U zult hier zich zeker thuis voelen. 

Costa Blanca

De Costa Blanca ligt in de provincie Alicante, één van de drie provincies in de regio Valencia (Comunidad Valenciana) en heeft 200 kilometer lange kustlijn. Deze begint in Dénia en loopt richting het zuiden, tot het dorpje El Mojón, waar de Costa Cálida begint.

De Costa Blanca bestaat uit twee delen; Noord en Zuid. De grens tussen de twee delen ligt bij de stad Alicante. De Costa Blanca Noord is het gebied tussen de stad Alicante en de kustplaats Dénia. De Costa Blanca Zuid is het gebied tussen de stad Alicante en het dorpje Pilar de la Horadada.

Verspreid door de Costa Blanca liggen 10 natuurparken. Eén daarvan behoort tot het archeologische erfgoed met grotschilderingen en talrijke Iberische en Romeinse overblijfselen. Zeer bekend is de Palmentuin van Elche, in 2000 uitgeroepen tot werelderfgoed. 

Lees meer.

Costa Cálida

De Costa Cálida ligt in de regio Murcia in Zuidoost-Spanje. Deze regio ligt tussen de regio’s van Andalusië, Castilla-La Mancha en Valencia. Costa Cálida is de naam van de kustlijn en begint in El Mojón. Deze eindigt in Cuatro Calas in Águilas. Zowel de Middellandse Zee als de Mar Menor liggen aan de Costa Cálida.

De hoofdstad van de regio Murcia is het gelijknamige Murcia. Cartagena is een belangrijke havenstad. Aan de kust liggen van noord naar zuid de volgende plaatsen: San Pedro del Pinatar, Lo Pagán, San Javier, Santiago de la Ribera, Los Alcázares, Cartagena, Puerto de Mazarrón en Águilas

Verspreid door de regio liggen 7 natuurparken en 19 beschermde natuurreservaten.

Lees meer.

Costa de Almería Noord

De Costa de Almería Noord ligt in het noorden van Andalusië, tegen de regio Murcia aan. Hier ligt inlands het dorpje Pulpí en aan de Middellandse Zee de kustplaats San Juan de los Terreros, de meest noordelijke plaats aan de kust van Almería. 

Rondom San Juan de los Terreros liggen 13 stranden, van zandstranden tot kleine ongerepte baaitjes.

Voor de kust van San Juan de Los Terreros liggen twee kleine eilandjes van vulkanische aard, de eilanden Terreros en Negra, die samen het Natuurmonument Isla de Terreros-Isla Negra vormen. Het is een broed- en nestplaats voor verschillende vogels.  

Lees meer.

Klimaat

In de regio Zuidoost-Spanje heerst een typisch Mediterraan klimaat. Kenmerkend zijn de milde zomers en zachte winters. 

De temperaturen zijn het hele jaar door zeer aangenaam. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 25 en 30 graden. In de winter tussen de 10 en 15 graden. Dankzij het bergachtige gebied in het binnenland wordt deze regio goed beschut tegen de wind. 

De Costa Cálida en de Costa Blanca Zuid zijn kleine klimaatparadijzen. De bergen van het binnenland beschutten dit gebied tegen de wind en garanderen het hele jaar door aangename temperaturen.

Denk aan een Mediterraan, subtropisch klimaat met milde zomertemperaturen (28-32°C) en zachte lentetemperaturen (17-23°C) in de winter.

De Middellandse Zeekust, die de oost- en zuidgrens van Spanje vormt, is een ander belangrijk klimaatgebied. Met milde, regenachtige winters en hete, droge zomers is het klimaat in dit gebied typisch mediterraan.

In de zomer liggen de maxima tussen 25 en 30 graden Celsius, terwijl de minima in de winter tussen 10 en 15 graden Celsius liggen. Door de lange, hete zomers en milde winters staat deze regio bekend om zijn stranden en zonnebaden.

Zoek uw nieuwbouwwoning

Heeft u plannen om in Zuidoost-Spanje te gaan wonen? Zoek hieronder naar uw droomwoning. 

Compare listings

Vergelijken